Blogg

Det skjer i Drammen

Denne helgen var jeg så heldig å få fotografert på to ulike arrangementer som på flere måter setter Drammen på kartet. Lørdag besøkte jeg Nøstehallen hvor det var junior-NM i Scoot (sparkesykkel). Der fant jeg folk fra alle kriker og kroker av landet som hadde reist med sine håpefulle til Nøstehallen for å konkurrere. Stemningen var «laid back» og trivelig, men nivået var etter hva jeg kan bedømme svært høyt. Noen Skatebilder fikk jeg også tatt i pausene mellom konkurranseomgangene.

På søndag var det duket for Drammen halvmaraton. Skulle egentlig ønske jeg kunne vært med selv, men denne gangen passet det ikke sånn, så da ble det fotografering i stedet. Nærmere 4000 startende er imponerende, og arrangørene har virkelig fått fart på arrangementet med fokus på en rask løype, og god logistikk i forkant og etterkant. I tillegg har jeg ved selvsyn observert bredden i feltet, med de mest ambisiøse først, og de som har målsetning om å fullføre litt lengre bak. Med andre ord har arrangørene lykkes med å skape et arrangement som treffer bredt.

Bilder fra begge arrangement under.

Sommernatta

«Vi skal ikkje sova bort sumarnatta» skrev Aslaug Låstad Lygre i sitt dikt, og det må jeg gi henne rett i. Spesielt om du er interessert i fotografi byr nemlig sommernatta på et flott lys og fine muligheter for å skape flotte bilder. Jeg har selvsagt benyttet anledningen, både for egen fornøyelse, men også på vegne av kunder som får et fantastisk resultat. Noen eksempler og kanskje litt inspirasjon finner du i galleriet under. Med ønsker om en fortsatt god sommer.

Kulturnatt altså!

Hvilket herlig arrangement! Kulturbransjens «fesjå» gikk av stabelen nå sist fredag (2/6-23), og hele byen sydet av kulturarrangementer, som hadde til felles at de var helt gratis! Og hvilket utvalg av arrangementer som var tilgjengelig. Spennet er så stort at hvis du ikke finner noe som intresserer deg så vil jeg påstå at da er du ganske sær. Eller hva sier du til live grafittimaling, boklansering, konserter i ulike sjangere, fra blokkfløyte og klassisk musikk til afrikansk jazz og punk, og det meste mellom de punktene. Kunstnerne byr på åpne atelierer, det er omvisninger, yoga, dans, film og standup, ja du skjønner nå sikkert at dette er et bredt arrangement. Sjekk programmet for årets Kulturnatt HER.

Det er lite som tyder på at Kulturnatt er mindre viktig nå etter pandemien. Det er jo akkurat som om at vi må lære oss å konsumere levende kultur live igjen! Om du ikke fikk med deg årets kulturnatt, så vil jeg anbefale deg å følge med til neste år. Bare det å vandre gjennom byens gater gir gode vibber med alt som skjer. Under finner du et galleri fra årets og fjorårets Kulturnatt.

Arkivbilder

Arkivbilder, det høres jo egentlig litt støvete ut, men mange har hatt gleden av mine arkivbilder. Pr i dag teller arkivet mitt drøyt 200000 bilder. Jeg har gjort meg flid med å «Tagge» bildene mine med relevante søkeord, etter hvert som jeg legger dem inn i arkivet slik at jeg enkelt og raskt kan finne dem ved hjelp av søkefunksjonen i bildedatabasen min.

Les mer: Arkivbilder

Endelig ute av hjemmekontoret!

I likhet med så mange andre har det blitt mye hjemmekontor de siste to årene. Hjemmekontoret har jo sine positive og negative sider, for det er jo digg å jobbe i joggebuksa, gjennomføre møter uten tap av tid i form av reise og kunne jobbe 100% konsentrert uten å bli forstyrret. Men man mister også noe i form av den daglige inputen, diskusjonen og samkvemet som igjen påvirker tankemønstre og kreativitet. Nå får vi håpe at vi har lagt dette bak oss, og at vi kan gå videre som normalt igjen, med muligheten for digitale møter der det er mest hensiktsmessig.

Les mer: Endelig ute av hjemmekontoret!

Omstilling

I fjor sommer og høst fartet jeg rundt og besøkte en rekke bedrifter og deres gründere/ledere/innovatører sammen med Karianne Braathen.

Les mer: Omstilling