Collage av ansattebilder tatt for ulike oppdragsgivere

Ansattbilder

For de aller fleste bedrifter er det de ansatte som utgjør de viktigste og største verdiene. De besitter nøkkelkompetanse for at bedriften kan produsere og levere, og utgjør i kraft av seg selv som gruppe også selve selskapskulturen. Dette er mennesker, som er herlig varierte og uensartede, med ulike former for personlighet og faglig kompetanse. Samlet utgjør dette bedriften og kulturen som leverer tjenester eller produkter til mer (eller mindre) fornøyde kunder.

Dette er mitt utgangspunkt når jeg skal fotografere de ansatte. Jeg ønsker å løfte fram det unike mennesket som står foran meg på en mest mulig ærlig og oppriktig måte. Derfor legger jeg vekt på å ha en god dialog og å ta den tiden som det er nødvendig for å fange mennesket foran meg på bildebrikken. Dette gjør jeg i samspill med den som fotograferes, slik at de kan se på og bekrefte at vi har fått det til. I tillegg sørger jeg også for at bildene er i tråd med selskapets visuelle profil og bildestil.

Bildestil kan variere fra selskap til selskap. Enkelte bedrifter er veldig bevisste på dette, mens andre ikke har tenkt så mye på det. Dette er som regel også en diskusjon som vi tar før oppstart, slik at vi har en enighet om type bilder, farger etc. I eksemplene under kan du se ulike løsninger som er skreddersydd de ulike oppdragsgiverne.

Det er en (fin) trend at man tar mer naturlige og mindre regisserte bilder. Det viktige er å fange essensen, den gode diskusjonen, engasjementet og dedikasjonen til arbeidet. Jeg foreslår som oftest at de ansatte fotograferes i deres naturlige arbeidsområde, uten for mye tilpasning. Jeg mener at det bare er fint om man ser at det jobbes i lokalene, uten at det nødvendigvis er hovedpoenget.

Om du lurer på om det er verdt å investere i gode bilder av dine ansatte så stiller du feil spørsmål. Jeg mener at man skal investere i sine ansatte, og stolt vise dem frem. Dette er mennesker som kundene dine skal relatere seg til, og det første møtet med en av dine ansatte er ofte via et bilde på en nettside. Da bør man ha anstrengt seg for å synligjøre mest mulig av de unike kvalitetene hvert enkelt individ innehar.

Noen eksempler der ute på www:

Hva koster dette? Det kommer an på så mye. Jeg gir pristilbud både på timesbasis og fastpris. Om du ønsker å vite mer så tar jeg gjerne en prat.

Du får tak i meg på mail: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. eller telefon: 45 66 22 28