Geir Arne Bore lanserer Drammensgranitt

Lansering klatrefører for Drammensområdet

Endelig er klatreføreren «Drammensgranitt» tilgjengelig for alle som vil. En klatrefører er en guidebok som viser vei til klatrefelt og klatreruter. Det var produksjon av klatreførere som fikk meg inn på det som i dag er mitt virke, nemlig grafisk design og fotografering. Arbeidet med føreren har pågått i en lengre periode, så for alle involverte var det nok deilig å endelig få et ferdig produkt i hånden.

Føreren ble lansert med brask og bram på Klatreverket fredag kveld, etter ordinær åpningstid, og jammen dukket det ikke opp mange folk også! Den gamle føreren har vært utsolgt en periode, og basert på oppmøtet og et imponerende forhåndssalg så ser dette ut til å være en etterlengtet utgivelse. Klubbens leder Geir Arne Bore loset oss igjennom en liten klatrequiz om lokale klatreruter, samt presenterte noen av de involverte i produksjonen av føreren. At klubben setter pris på sin leder ble også tydelig da innsatsen han har lagt ned for klubben ble belønnet med et gavekort. Etter den formelle delen ble det gjennomført salg av førere, samt spising av pizza og forfriskninger samt sosialt samvær.

Min rolle i produksjonen har vært å designe og importere all den innsamlede informasjonen i et format som skal vær enkelt å forstå og bruke. Egentlig er vel bokproduksjon nesten på vei til å bli en glemt kunst, men klatreførerne ser virkelig ut til å være et seiglivet produkt. At produktet virker uten internettforbindelse er nok et uslåelig fortrinn da enkelte klatrefelt antagelig ikke byr på den beste dekningen. En annen årsak kan være at klatreførerne er både en turplanlegger, og for de mest ihuga også en slags bok full av drømmer. Uansett så føles det godt å ha bidratt til en slik utgivelse, som vil bidra til den lokale klatreklubbens økonomi i mange år fremover.

Føreren kjøper du forresten her.

Under ser du et galleri fra lanseringen. Bildet av undertegnede er tatt av Tormod Granheim, som også har tatt forsidebildet på den nye klatreføreren. Han er i likhet med undertegnede Nikonbruker...