Omstilling

Omstilling

I fjor sommer og høst fartet jeg rundt og besøkte en rekke bedrifter og deres gründere/ledere/innovatører sammen med Karianne Braathen.

Anledningen var et arbeide med næringsforeningens bokprosjekt «Omstilling» som er ført i pennen av Karianne Braathen. Karianne har i samarbeid med redaksjonsrådet i Næringsforeningen virkelig klart å finne en spennende bukett med aktører å omtale i anledning jubileet. Hvilket jubilé sier du, jo næringsforeningen fyller i år hele 175 år!

Arbeidet har lært meg en hel del om hvor stor gründerkraften er i regionen, og om hvor mange spennende næringslivsaktører som faktisk finnes i vår nærhet. Blant de mange ulike personene vi besøkte var det et fellestrekk som gikk igjen, nemlig at de alle hadde en vanvittig «drive». De aller fleste har kjørt på selv om det har vært til dels store hindre på deres ferd. Vi besøkte svært ulike bedrifter, fra Trine Nilsen som driver med design, import og distribusjon av ulike accessoirer som hårklyper og skjerf i den ene enden til Ring Tore Teigen som tar seg av resirkulering av metaller og opphogging av biler i den andre.

Å jobbe sammen med Karianne Braathen har vært en stor fornøyelse, men ikke bare er dama trivelig å samarbeide med, hun er også en svært dyktig og ikke minst etterrettelig journalist. I dagens mediebilde blir dette en stadig viktigere kvalitet. Min rolle i dette samarbeidet var rett og slett å henge på og lytte til samtalene for å forstå hvordan vi best mulig kunne illustrere artiklene til boken. Jeg fanget en god del personligheter underveis, men den forståelsen jeg fikk for hver enkelt aktør gjorde arbeidet enklere med hensyn til biletaking underveis.

Nå er boka her, og jeg kan med hånda på hjertet erkjenne at jeg er bittelitt stolt. Om du skulle være det minste nysgjerrig på næringslivet i regionen vil jeg anbefale deg å skaffe deg boken først som sist. Ikke bare er det en praktbok, den inneholder også mange gode historier, og mye nyttig læring. Du får kjøpt boken via Næringsforeningen, eller hos de lokale bokhandlerne.

Bildene i galleriet under er «Kill your darlings», altså bilder som ikke ble med i boken, men som jeg allikevel synes fortjener å bli sett.