Utsikten fra Storsteinsfjell

Ute i naturen!

Fra tid til annen så pakker vi sekken og tar en natt i telt. Som oftest blir det i nærområdet vårt. Vi er så heldige å bo i Lier, hvor det er kort vei til marka uansett hvor i den lille bygda du befinner deg. Nå som dagene stadig blir kortere, og temperaturen kryper nedover så lurte vi oss ut en siste gang i det merkelige året 2020. Det ble en kortreist tur til Storsteinsfjell.

Når vi skulle pakke så insisterte jeg på å ta med meg et kamera. På mange av våre turer har jeg nemlig savnet kameraet da det stadig vekk dukker opp muligheter av det visuelle slaget. Jeg har kjøpt et speilløst kamera fra Nikon, type Z6 som er vesentlig mer kompakt enn det store speilreflekskameraet (D850), så det er mye lettere å slenge oppi sekken.

Det ble en fin tur, og når jeg våknet morgenen etter hadde dalen under oss fylt seg opp med tåke. Soloppgangen var ikke så langt unna, så jeg lurte meg ut til utsiktspunktet like ved, og fikk noen magiske bilder. Man føler seg privilegert når man får oppleve så vakre soloppganger, med tåka liggende å duve i dalen under deg.

Kameraet: Nikons nye Z-serie kameraer har fanget min oppmerksomhet. Tidligere har jeg testet speilløse kamera fra Sony, men fant meg ikke så godt til rette med det kameraet. Nikon har derimot laget et kamera som lykkes i stor grad med å ta med seg alle fordelene i et speilreflekskamera i en langt mindre innpakning. Jeg kjøpte kameraet først og fremst for å filme med det, men kameraet har også fantastisk bildekvalitet fra en fullformats sensor.

Z-serien har en annen objektivfatning en den Nikon tidligere har benyttet, men heldigvis er det laget en adapter slik at jeg kan benytte all optikken min på det nye kameraet. Basert på mine erfaringer med Z6 så ser jeg for meg at jeg etter hvert kommer til å gradvis gå over til speilløse kameraer.

Uansett så er moralen i denne lille historien:

Kom deg ut, og ta med deg et kamera.