Sykkelbilde for Bærum kommune

Drømmeoppdragene

I løpet av de siste to årene har jeg gjennomført en rekke ulike oppdrag knyttet til sykling. Her er en rask gjennomgang av dem, og min involvering.

Bærum kommune

I våres ble jeg kontaktet av Bærum kommune som ønsket seg et utvalg bilder knyttet til temaet sykkel og mikrotransport. Med mitt engasjement for sykkel var dette omtrent å betrakte som drømmeoppdraget. Etter innledende samtaler og gjennomgang av forslag til løsning av oppdrag gjennomførte jeg først research, i form av å sykle rundt på ulike aktuelle locations. Du kan trygt si at akkurat det var en fornøyelig del av jobben, i finvær sommerstid. Etter å ha funnet en rekke gode locations (Bærum er en flott kommune med et rikt utvalg av vakre steder samlet over et relativt lite areale), ble det gjennomført en serie med opptak med ulike sammensetninger av modeller og tematikk. Dette resulterte i et rikt utvalg av materiale som kommunen fikk velge fra. Bildene er nå levert, og jeg ser tilbake på et morsomt og givende oppdrag, spesielt siden jeg er engasjert i å bidra til økt grønn mobilitet som både en del av det grønne skiftet, men også som bidrag til bedret folkehelse.

Sykkelkart for Buskerudbyen

Jeg har i våres også bidratt til Buskerudbyens kartprosjekt, hvor jeg har levert både bilder og forslag til sykkelturer. Her er et eksempel i form av sykkelkart for Kongsberg (PDF).

Nettsider for lokallaget i syklistforeningen

I våres har jeg også laget nettsider for syklistforeningens lokallag (Drammen, Lier og Asker), hvor vi har flere interessante prosjekter, blant annet sykkelrutene våre som er gode forslag til sykkelturer i vårt nærområde. Sykkelturene er tilpasset ulike brukere fra de som ikke har syklet på noen år, eller ønsker å sykle med barna til de drevne og godt trente som kan sykle i milevis. For å forenkle valg av rute har vi fargekodet vanskelighetsgraden. Vi har samlet et knippe turer vi mener er fine i form av at de har lite trafikk, og byr på flotte opplevelser fra sykkelsetet. Turene blir presentert med bilde og beskrivelse, samt GPS-spor. Et annet prosjekt er «Våre hverdagshelter» som i kraft av å benytte sykkelen til jobbtransport både bidrar til et bedre bymiljø, ivaretar egen helse og gir plass til de som er avhengige av bilen i hverdagen. Vi ønsker å bidra til at disse fremstår nettopp som de hverdagsheltene de er!

Sykkelturer på Skrim

Dette prosjektet stammer fra fjordåret, men hører jo hjemme her på grunn av tematikken. Jeg har kartlagt sykkelmulighetene knyttet til fjellområdet Skrim, rett syd for Kongsberg. Kartleggingen er jo den delen av jobben som jo er det aller beste, og hvilken skatt dette området er for syklisten. Vi har delt opp syklingen i Landevei og grus-sykling. Begge deler byr på fantastiske kvaliteter på hver sin måte. Grussyklingen på Skrim fortjener å bli oppdaget av flere, og i skrivende stund arbeides det med å gjøre små tiltak for å ytterligere øke mulighetene for brukerne av området (et annet resultat av kartleggingen min). Vestfold i seg selv er en skattkiste for den ivrige syklisten, og turene med tilknytning til Skrim gir oss noe av landets flotteste landeveissykling, med store valgmuligheter for ulik vanskelighetsgrad og lengde. Turene presenteres med bilde, beskrivelse og nedlastbart GPS-spor + link til ruta på Strava. Sjekk ut syklingen på Skrim her.

Scroll videre for et galleri med bilder fra jobbene.